{[['']]}
Malzemeler:
1. dikdortgen hazir baklava yufkasi 10
2. yarım kg kadayıf
3. 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
4. 100gr yemek kaşığı tereyağı
5. 5 su bardağı toz şeker
6. 3,5 su bardağı su
7. yarım limon suyu
8. kaymak (istege gore)
Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi:
1- Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşımdaha kaynatın, altini kapatıp ılınmaya bırakın.
2- Kadayıfı bir derin kaba alıp elinizle açarak tel tel olmasını saglayin.
3- Margarini veya tereyagini eritip kadayiflarin ustune serpistirin yagi kadayifin heryerine yedirin.
4- Yufkalari tezgeha koyduktan sonra kadayifi yerlestirip uzerine cevizi serpistirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder