{[['
']]}
MALZEMELER
150 gr. badem
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker (veya 30 adet tatlandırıcı)
4 çorba kaşığı
Hindistan cevizi
Keşkül Tatlısı tarifi
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyarız. Robotta iyice çekip ezeriz. Pirinç unu ve nişastayı azıcık süt ile ezip topaksız hale getiririz. Sütü tencereye ekleyip iyice kaynatırız. Bir fiske tuz atarız. Kaynamış sütten biraz alıp bademlerin üzerine dökeriz. Pirinç unu ve nişasta karışımını yavaş yavaş kaynayan süte ekleriz. Daha sonra bademleri ekleriz. Hindistan cevizini ekleyip karıştırırız. Sütün üzeri göz göz olana dek pişiririz. Kâselere alıp Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve nar ile süsleriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder