Gelin Hanım Tatlısı Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER
· 500gr kayısı
· 1 su bardağı şeker
· 1 su bardağı haşlanmış pirinç
· 1 su bardağı ceviz
· 1 su bardağı üzüm
· 1 çay kaşığı tarçın
· 6 adet karanfil
· 1 havuç rendesi
· 1 su bardağı su
· 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

Gelin Hanım Tatlısı tarifi
Kayısıları akşamdan suya koyun. Sabahleyin bolca yıkayıp 5 dakika haşlayın. Süzün,soğutun. Haşlanmış pirincin içine 1 kaşık şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm,tarçın koyun. Karıştırın kayısıları açın birbirinden ayırmadan karışımdan kiraz büyüklüğünde parça koparın. Kayısıların içine doldurun. Cam bir tepsiye dizin. Bütün kayısılara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine şekeri serpin 1 bardak su koyun üzerini folyo ile kapatıp fırında 25 dk. Pişirin. Soğuyunca hindistan cevizine bulayıp tabağa dizin. Soğuk servis yapın.
Bu tarifi paylaşın :

1 yorum:

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri