Elmalı Karbeyaz Tatlısı Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER

  • 3 adet orta boy ekşi elma
  • 1 su bardağı iri öğütülmüş ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ve 3 kaşık toz şeker
  • tarçın
  • 2 damla limon suyu

Elmalı Karbeyaz Tatlısı  tarifi

Elmaları robottan biraz iri kalacak şekilde çekin ve 3 kaşık şekerle yağsız tavada suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirin, içine tarçın ve cevizi ilave edin. Orta büyüklükte bir
borcama yayın. Başka bir tencerede süt,un ve yumurtanın sadece sarılarını katarak muhallebi yapın, elmaların üzerine dökün. Kalan yumurtanın
beyazlarını şekerle kar haline getirip 2 damla limon suyu sıkın. En üste bu köpüğü dökün ve spatula ile üzerini düzeltin orta dereceli fırında üstü hafif pembeleşene kadar tutun. Buz dolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri