{[['
']]}
Malzemeler:
- 1 kg. patates
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, tuz
Elma Dilim Patates Tarifi:
Patatesleri yıkayın ve dışını diş fırçasıyla fırçalayın. (Kabukları soyulmayacak ama dilerseniz soymadan da yapabilirsiniz) Elma dilimi şeklinde doğrayın. Dilerseniz sevdiğiniz baharatlarla da değişik tatlar katabilirsiniz. Fırın tepsisine dizin. Bir kabın içine sıvı yağı ve tuzu koyun, karıştırın. Yumurta fırçasıyla bu karışımı tüm patateslerin üzerine sürün. 200 derecelik fırının ızgara kısmında pişirin. Üst yüzü kızarınca patatesleri ters çevirerek diğer yüzlerinin de kızarmasını sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder