Kıymalı Makarna Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER

* Yarım kilo Makarna
* 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
* 1 Diş Sarmısak
* 1 Büyük Soğan
* 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
* 1 Kahve Kaşığı Karabiber
* 1 Çorba Kaşığı Havuç
* 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
* 1 Defne Yaprağı
* 12 Su Bardağı Su
* 150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
* 3 Çorba Kaşığı Salça

Kıymalı Makarna Tarifi:

1 – Öncelikle 2 çorba kaşığı yağı orta boy bir tencerede orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.
2 – 2 su bardağı suyu ve salçayı ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.
3 – Makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı koyarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.
4 – Son olarak sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri