Ekmekli Pastanın Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER

· 2 yumurta
· 1 tane ufalanmış bayat ekmek
· 1 su bardağı şeker
· yarım çay kaşığı zencefil
· yarım çay kaşığı tarçın
· 1 su bardağı un
· kabartma tozu
· 1 çay bardağı kuş üzümü
· 1 çay bardağı pekmez
· 125 gr margarin
· 1 kase krem şanti
· 1 kase çilek
· yeşil fıstık

Ekmekli Pastanın Tarifi:
Önce ekmek içi ufalandıktan sonra fırında 5 dakika kurutulur. Bir kapta 2 yumurta şeker kabartma tozu kuş üzümü pekmez konur iyice karıştırılır. Eritilmiş margarin tarçın zencefil ekmeklerde konup kek kıvamında ir hamur yapılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına konur. Benmari usulü fırında pişirilir. Üstüne marmelat konur yada üzerine krem şanti sürülüp mevsim meyvesi konup fıstıkla süslenir.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri