{[['
']]}
Malzemeler:
- Yarım paket (250 gram) kuskus makarnası
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- İstenilen miktarda tuz
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Suyu kaynatıyoruz. Makarnayı atmadan önce tuzunu ve sıvıyağı ekliyoruz suya. Ardından makarnayı ekliyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En sonda tereyağı ekleyerek 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bir yandanda üzeri için sıvıyağ, toz biber ve pul biberi kavuruyoruz.
Kuskusu servis tabağına aldıktan sonra yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder