İrmik Tatlısının Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER

1,5 kilo süt
7 yemek kaşığı irmik
100 gram krem şanti
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gram ceviz

İrmik Tatlısının Tarifi:

Öncelikle süt, irmik ve şeker hafif ateşte tahta bir kaşıkla koyulaşana kadar pişirilir. Daha sonra üzerine vanilya eklenir. Derin bir payreks kap ıslatılarak bütün malzeme içine dökülür. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Bir süre soğuduktan sonra üzerine önce krem şanti daha sonra dövülmüş ceviz koyulur.

Not: Pütürsüz olması için ılıkken bir mixer ile pütürsüz hale getirilmesi tavsiye edilir.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri