{[['
']]}
MALZEMELER:
- 8 diş sarmısak
- 3 su bardağı ceviz içi
- 5 ince dilim ekmek (bayat)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet tavuk
- yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Çerkez Tavuğu Tarifi 2:
Tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dk. kadar pişirin. Kemiklerini ayırın, etini parçalara ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Isıttığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın. Artık servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder