{[['
']]}
MALZEMELER
1/2 limonun suyu
1 adet domates
tuz
10 adet tavuk but
1 çay kaşığı zerdeçal
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı muskat
1 adet soğan
Baharatlı Tavuk Tarifi:
Sarımsağı ve domates rendeleyin. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Daha sonra tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye bırakın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin. Daha sonra servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder