Şafak Çorbası Tarifi

{[['']]}



Malzeme :

  • 3 litre et suyu
  • 120 gr. un
  • 120 gr. tereyağı
  • 1 kg. domates
  • Yarım litre süt
  • 3 yumurta
  • Tuz.


Not : Çorbaya kattığınız unu, önceden, tereyağla ha­fifçe kavurduktan sonra da ilâve edebilirsiniz. O zaman ikinci çorba kaşığı yağı bu iş için kullanabilirsiniz…

Şafak Çorbası Tarifi:

Unla yağ çorba tenceresinde 4-5 dakika müddetle kı­zarmadan kavrulur. 3 litre et suyu, doğranmış 1 kg. domai.es ilâve edilir. Yavaş yavaş 25 – 30 dakika kaynatılır. İnce de­likli bir süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta yarım litre süt 5 yumurta sarısı ile çarpılır. Kayna­yan çorbaya ilâve edilir. Tuz atılır. Ateşten alınır.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri