{[['
']]}
Malzeme :
- 3 litre et suyu
- 120 gr. un
- 120 gr. tereyağı
- 1 kg. domates
- Yarım litre süt
- 3 yumurta
- Tuz.
Not : Çorbaya kattığınız unu, önceden, tereyağla hafifçe kavurduktan sonra da ilâve edebilirsiniz. O zaman ikinci çorba kaşığı yağı bu iş için kullanabilirsiniz…
Şafak Çorbası Tarifi:
Unla yağ çorba tenceresinde 4-5 dakika müddetle kızarmadan kavrulur. 3 litre et suyu, doğranmış 1 kg. domai.es ilâve edilir. Yavaş yavaş 25 – 30 dakika kaynatılır. İnce delikli bir süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta yarım litre süt 5 yumurta sarısı ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Tuz atılır. Ateşten alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder