{[['
']]}
Malzemeler :
- 300 gram kuşbaşı et
- 3 patlıcan
- 300 gram fasulye 150 gram bamya
- 4 kabak
- 4 domates
- 3 baş soğan
- 3 kaşık margarin
- Karabiber, tuz.
Yaz Türlüsü Tarifi:
Yaz mevsiminin en güzel yemeklerinden biri olan türlüyü pişirmek için üç baş soğanı doğrayarak üç kaşık mar* garinde kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Alaca soyacağınız patlıcanları, kabakları, fasulyeyi koyun. Bunların üzerine kabuklarını çıkaracağınız domatesleri doğrayın. Tuz ve biber serptikten sonra dört bardak su koyun ve bamyaları ilâve edin. Etler iyice pişinceye kadar harlı ateşte bırakın. Sonra altını söndürüp yarım saat kadar dinlendirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder