{[['
']]}
Malzemeler :
1 adet yarka tavuk
1 adet büyükçe baş soğan.
2 çorba kaşığı sade yağı veya tereyağı
2 bardak su
1 kahve fincanı domates salçası.
Tuz, biber.
Tavuk Yahni Tarifi:
Bir tencereye tamamen temizlenmiş, kol göğüs ve but olmak üzere ayrılmış kaburga ve bel kemikleri çıkarılmış tavuğu 2 çorba kaşığı yağla kuvvetlice ateşte arada bir karıştırmak suretiyle 8 dakika kadar bırakınız. Son-1a tavuklara ince yarımay şeklinde kesilmiş 6 baş büyükçe soğan ile bir tutam tuz ilâve ediniz. Soğanlar ölmüş bir hal alıncaya kadar kavururcasına pişiriniz. Soğanlar ölünce bunlara kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğ-t anmış 4 büyükçe domates veya 1 kahve fincanı hallolmuş domates salçasına tuz da katarak ilâve ediniz. 5 dakika sonra ise 2 bardak su ilâve ederek tavukları bir buçuk iki saat yavaş yavaş ateşte yumuşamaya bırakın Daha sonra yemeği tabağa alarak servisinizi, yapınız. Tavuk yahnisi sofranızın süsü ağzınızın tadı olacaktır.
[...] Tavuk Yahni Tarifi,Hazırlanışı,Yapılışı,Malzemeleri,Yapımı,Oktay … Açıklama : 22 Ağustos 2011 Kategori: Et Yemekleri,Tavuk Eti Yemekleri · Tavuk Yahni Tarifi. Malzemeler : 1 adet yarka tavuk 1 adet büyükçe baş soğan. 2 çorba kaşığı sade yağı veya tereyağı 2 bardak su 1 kahve fincanı domates salçası. Tuz, biber. … http://www.lezzetdumani.com/ta .. [...]
YanıtlaSil