Sebzeli Tavuk Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :

1 adet tavuk
500 gr. patates (3 adet)
2 kaşık yağ
250 gr. havuç (3 adet)
1/2 kutu bezelye konservesi
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un veya patates unu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz.

Sebzeli Tavuk Tarifi:

1) Tavuğu temizleyiniz.
2) Kanatlarını ve butlarını birleştirerek dikiniz veya bağlayınız.
3) Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup tavuğu da üzeri­ne koyunuz.
4) Orta hararetli ateşte tavuğu pembe renkte kızar­tınız.
5) Üzerine çıkacak kadar su koyup pişiriniz.
6) Pişince tavuğu sırtı yere gelecek şekilde bir ye­re koyunuz.
7) Butlarını, kanatlarını ve göğüs etini keserek çıkar­tınız.
8 ) Tekrar butları ayak kısımlarını yaryana getirip ser­vis tabağının içine koyunuz (ayak kısımları içte but kısımları dışa gelecek şekilde).
9) Yana doğru kanat etlerini ve en üstüne de göğüs etini koyarak tabakta aynen tavuk şekli yapınız.
10) Tavuğun etrafına patates, havuç sotesi, bezelye sotesi, yaparak v.s. koyup süsleyiniz.
11) Yalnız tavuğun üzerine salçasını döküp servis ya­pınız, (garnitürlerin üstüne dökülmez, çünkü gar­nitürler yumuşar).
12) Suyunu da istediğiniz yerde kullanınız.

SALÇANIN HAZIRLANMASI :

1) 1 su bardağı kadar yağsız tavuk suyunu bir kaba koyunuz, kaynatınız.
2) 1 kaşık patates veya unu suyla ezip, kaynıyan su­ya koyup karıştırınız.
3) 1-2 taşım kaynatıp koyulaştırınız, (un çorbası kı­vamında olmalıdır).

Not : Bu salça tavuğun üzerine parlaklık vermek için hazırlanır.
Bu tarifi paylaşın :

1 yorum:

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri