Kumru Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

Susam mantosu için:
1 kase susam

Kumru içi için:
Yarım kangal sucuk
Yarım kangal salam
Kaşar peyniri

Yapılışı:
Öncelikle karıştırma kabının içerisine unu boşaltalım. Maya, tuz ve toz şekeri katıp karıştıralım. Daha sonra sıvıyağı, süt ve alabildiği kadar da suyu ilave edip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayalım. Hamurlara kumru şekli verdikten sonra üstüne su sürerek susama bolca bulayalım. Bu biçimde 40 derecelik bir fırında 10 dakika mayalansın. Mayalandıktan sonra çıkartıp 180 derecelik bir fırına alalım ve pişirelim. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üstünü keselim. Daha önce ızgarada pişirdiğiniz sucuğu, biber ve salamları içine yerleştirelim. İsterseniz kaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirebiliriz.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri