{[['
']]}
Malzemeler :
1 but
2 çay kaşığı un veya patates unu
1 – 2 kaşık yağ,
Tuz.
Koyun Budu Rosto Tarifi:
1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hararetli ateşte pembe renkte kızartınız.
2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencerede 15 – 20 dakika pişiriniz.
3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz.
4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz.
5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı kalınlıkta dilimlere ayırınız.
6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz. Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye sotesi koyunuz.
7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz.
8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, fazla yağını alırız.
9) Suyu atsşe koyup kaynatınız.
10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz. (Patates unuyla daha parlak olur).
11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder