İrmik Helvası Tarifi 2

{[['']]}



Malzemeler :
  • 500 gr. irmik
  • 150 gr. sâde yağ
  • 50 gr. badem
  • Bir litre süt
  • 500 gr. toz şeker.
İrmik Helvası Tarifi:
Bademlerin kabuğu soyulur. Ek yerlerinden ikiye ayrı­lır. Bakır bir tencerede 150 gr. yağ ile hafif pembeleşince-ya kadar kavrulur. Diğer bir kapta kaynamakta olan bir lit­re şekerli süt ilâve edilir. Hafif ateşte, karıştırılarak süt çektirilir. Ateşten alınır. Soğuduktan sonra kevgirle dilim­lere kesilerek tabağa alınır.
Helva tellendirilmek istenirse aynı şekilde yapılır. Yal­nız süte 400 gr. şeker konur. İrmiğe ilâve edildikten sonra bir . iki defa karıştırılır. Kapak örtülür. Kendi hâlinde süt çektirilir. Sonra pilâv gibi, ara – sıra karıştırılarak tazeleş-tirilir. Servis tabağına alınırken arasına ve üzerine un şe­ker serpilir.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri