{[['
']]}
Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et,
Not : 1. İçli bezelyelerin içi çıkarılıp yıkanır öyle pişirilir.
2. İçsiz bezelyelerin kılçıkları fasulye gibi ayıklanıp doğranır sonra pişirilir
750 gr. bamya (taze),
1 limon.
2 adet domates,
3 adet soğan, 2 kaşık yağ, Tuz.
Etli Bamya Tarifi:
1) Bamyaları ayıklamadan yıkayıp kurulayınız,
2) Baş kısımları koni biçiminde kesip çıkarınız,
3) Bir kere daha yıkayıp süzgece bırakınız,
4) Ete yağı, soğanı koyup hafifçe kavurunuz,
5) Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp ete ilâve ediniz.
6) Bir – iki de domatesle karıştırıp domatesleri öldürünüz,
7) 4 bardak sıcak su, tuz koyup etleri pişiriniz.
8 ) 1 limon suyu sıkıp bamyaları atınız.
9) Bamyalar ve et istenilen yumuşaklığa gelince ateşten alınız,
10) Servise boşaltıp sofraya alınız
Bu kategorinin diğer yazıları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder