Dilber Böreği Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 650 gr.
  • 500 gr.tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 3 yumurta
  • Tuz.
Dilber Böreği Tarifi:
Yaprak hamuru yapılır 4 mm. kalınlığında açılarak kı­yılmış tereotu, maydanoz, yumurta akı karıştırılır. Peynir, hamurun kenarına 5-6 cm. ara ile konur. Aralarına yu-
murta sarısı sürülür. 6-7 cm. çapında nemse kalıbı ile dilimlere kesilir. Tepsilere dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri