Basit Revani Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
4 tane, yumurta
3 yemek kaşığı, sıvıyağ
1 su bardağından, biraz az, irmik
1 su bardağı, şeker
1 su bardağı, yoğurt
2,5 su bardağı, un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay fincanı, ceviz içi
Şerbeti: 3 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, su

Hazırlanışı:
Revaninin yapımı kek yapımı gibidir. Öncelikle karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alalım ve cırpalım. Sonra sırası ile diğer malzemeleri alıp karıştıralım kek kıvamında olunca, yağlanmış fırın kabına alalım 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım. Kaynamay başladıktan sonra, yaklaşık 14 dakika daha kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan 3 dakika önce, limon suyunu ekleyelim.
Pişen revanınin üzerine, fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökelim. Daha sonra(ılık) şerbetini verelim. Servise sunacağınız zaman, hindistancevizi serpelim. Afiyet olsun.
Bu tarifi paylaşın :

1 yorum:

  1. [...] Basit Revani Tarifi,Hazırlanışı,Yapılışı,Malzemeleri,Yapımı,Oktay …Açıklama : Malzemeler: 4 tane, yumurta 3 yemek kaşığı, sıvıyağ 1 su bardağından, biraz az, irmik 1 su bardağı, şeker 1 su bardağı, yoğurt 2,5 su.http://www.lezzetdumani.com/ba .. [...]

    YanıtlaSil

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri