{[['
']]}
Malzemeler :
- Altlık Hamur :
- 260 gr. un
- 170 gr. tereyağı
- 2 adet yumurta
- 30 gr. un – şeker
- Vanilya
- Limon kabuğu rendesi.
- Yapılışı :
- Sable hamuru gibi yapılır.
- Malzeme :
- 8 adet yumurta
- 350 gr. un – şeker
- Yarım paket vanilya
- 100 gr. fındık veya badem
Yumurta sarıları bir kaseye konur. 300 gr. şekerle krem hâline getirilir. Katı – kar hâline getirilmiş yumurta akı, elenmiş un ve vanilya ilâve edilir. Karıştırılarak yağlanmış, unlanmış tepsilere yarım santimetre kalınlığında dökülür. Fırında pişirflir. Fırından çıkınca aralarına çikolatalı krem sürülür. Üst üste yapıştırılır. Piramit şeklinde kesilir. Kenarlarına krem sürülür. Kıyılmış fındık veya badem yapıştırılır. Üzerine un – şeker serpilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder