{[['
']]}
Malzemeler :
- 500 gr. un
- 300 gr. bira mayası
- 120 gr. un – şeker
- 120 gr. tereyağı
- 10 gr. sahlep
- Yarım litre süt
- 3 adet yumurta
- Tuz.
Paskalya Çöreği Tarifi:
Bira mayası, sütle eziltr. 100 gr. un liâve edilir. Yoğu-rulur. Kapak örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 400 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. Kenarlarına un – şeker, mahlep tuz serpilir. Ortasına tereyağı, maya korur. İki yumurta kıraraktan ilâve edilir. Ortadakiler ezildikten sonra un çekerek yoğurulur. Yaş bez örtülerek ılık yerde bir daha mayalandıktan sonra yumurtadan daha büyük parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Tahta üzerinde, ortası üç, uçları bir santimetre çapında, 20 cm. boyunda silindirler yapılır. Bu silindirlerin üç parçası bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde
çörekler yapılır. Hafifçe yağlanmış tepsilere 5-6 cm. ara ile dizilir. Ilık bir yerde biraz daha mayalandırılır. Yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder