Paskalya Çöreği Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :

  • 500 gr. un
  • 300 gr. bira mayası
  • 120 gr. un – şeker
  • 120 gr. tereyağı
  • 10 gr. sahlep
  • Yarım litre süt
  • 3 adet yumurta
  • Tuz.

Paskalya Çöreği Tarifi:

Bira mayası, sütle eziltr. 100 gr. un liâve edilir. Yoğu-rulur. Kapak örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 400 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. Kenarlarına un – şeker, mahlep tuz serpilir. Ortasına tereyağı, maya ko­rur. İki yumurta kıraraktan ilâve edilir. Ortadakiler ezildik­ten sonra un çekerek yoğurulur. Yaş bez örtülerek ılık yerde bir daha mayalandıktan sonra yumurtadan daha bü­yük parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam bir şekil­de yuvarlanır. Tahta üzerinde, ortası üç, uçları bir santimet­re çapında, 20 cm. boyunda silindirler yapılır. Bu silindir­lerin üç parçası bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde
çörekler yapılır. Hafifçe yağlanmış tepsilere 5-6 cm. ara ile dizilir. Ilık bir yerde biraz daha mayalandırılır. Yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri