{[['']]}
Malzemeler:
- 4 adet güllaç yufkası
- 1 kase ceviz
- 100 gram gül reçeli
- 3 adet yumurta
- 2 bardak süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Şerbeti için:
- 3 bardak şeker
- 3 bardak su
- ¼ limon
- Üzeri için:
- 100 gram kaymak
- 50 gram antep fıstığı
Yapılışı:
4 adet güllaç yufkası üçgen şekilde dilimlenir ve ısıtılan 2 bardak sütle yumuşatılır. 100 gram gül reçeliyle karıştırılan ceviz içi karıştırılarak hazırlanan iç harcından yufkaya koyularak dolma gibi sarılır. Kırılıp çırpılan 3 yumurtaya batırılan sarmalar yağda kızartılır. 3 bardak şeker ve 3 bardak suyla hazırlanıp limon sıkılan şerbet kaynatılır. Yumurtayla kızaran sarmalar ılık şerbete atılır ve servis tabağına alınır. Üzerine kaymak ve Antep fıstığı serpilir.
Güllaç sarması sunuma hazırdır…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder