Güllaç sarma tarifi

{[['']]}




Malzemeler:

  • 4 adet güllaç yufkası
  •  1 kase ceviz
  •  100 gram gül reçeli
  •  3 adet yumurta
  •  2 bardak süt
  •  1 çay bardağı sıvı yağ
  •  Şerbeti için:
  •  3 bardak şeker
  •  3 bardak su
  •  ¼ limon
  •  Üzeri için:
  •  100 gram kaymak
  •  50 gram antep fıstığı 

Yapılışı:

4 adet güllaç yufkası üçgen şekilde dilimlenir ve ısıtılan 2 bardak sütle yumuşatılır. 100 gram gül reçeliyle karıştırılan ceviz içi karıştırılarak hazırlanan iç harcından yufkaya koyularak dolma gibi sarılır. Kırılıp çırpılan 3 yumurtaya batırılan sarmalar yağda kızartılır. 3 bardak şeker ve 3 bardak suyla hazırlanıp limon sıkılan şerbet kaynatılır. Yumurtayla kızaran sarmalar ılık şerbete atılır ve servis tabağına alınır. Üzerine kaymak ve Antep fıstığı serpilir.
 Güllaç sarması sunuma hazırdır…

Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri