Akdeniz Usulü Karides Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :

  • 3 su bardağı bira
  • 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides
  • 3 adet dilimlenmiş pırasa
  • 2 adet kıyılmış soğan
  • 3 sap maydanoz
  • 1 adet kereviz yaprağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • tuz, biber, pilav


Akdeniz Usulü Karides Tarifi: 

Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri