{[['
']]}
- Malzemeler:
- 1 dana budu
- 1 adet havuç
- 1 baş soğan
- 2 kaşık yağ
- 2 defne yaprağı tuz, karabiber
Süt Dana Budu Rostosu Tarifi:
Bud bütün olarak bir tencereye alınır. İki kaşık yağ ile çevrilerek her tarafı kızartılır. Soyulmuş bütün bir soğan, ince doğranmış havuç ve defne yaprağı konarak fırında veya ateş üzerinde ara sıra çevirerek ve sıcak su ilave ederek iyice pişirilir. Etler başka bir kaba alınır. Tenceredeki yağlı sebzelere iki bardak su konup kaynatılır. Su azalınca, bir çay kaşığı patates unu soğuk suda ezilip katılır ve başka bir kaba süzülür. Etler tellerinin aksi yönüne dilimlere kesilerek dağıtım tabağına alınır. Üzerine salçası dökülür, yanına arzu edilen bir garnitür konur.
Kaynak: Yemek-tarifleri.tv
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder