{[['
']]}
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı etli biber
- 3-4 adet taze soğan
- Limon
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Pul Biber
Öncelikle patlıcan ve kırmızı biberler orta ateşte fazla yakmadan közlenir. Közlenen patlıcanlar bir poşete konularak ağzı kapatılıp 5-10 dk kadar bekletilirse soyulması daha kolay olacaktır. Közlenen biber ve patlıcanlar soyulduktan sonra küçük küçük doğranır ve bir kaba alınır. Daha sonra yeşil soğanlarımız küçük parçalar halinde doğranır ve buda diğer malzemelerin üzerine dökülür. Islatarak soyduğumuz(Sarımsakları ıslatırsanız ellerinize yapışmadan kolayca soyulur) sarımsaklar dilerseniz küçük küçük doğranır dilerseniz ezilerek malzemelere katılır. Malzemelere son olarak yeterince zeytinyağı,limon,tuz ve pul biber eklenerek karıştırılır ve servis yapılır.
Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder