Gül Böreği Tarifi

{[['']]}




Malzemeler

  • 3-4 adet hazır yufka

  • çeyrek çay bardağı sıvıyağ

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

  • 1 çay bardağı süt

  • iç malzemesi için:peynir

  • üzeri için 1 adet yumurta susam çörek otu

Gül Böreği Tarifi:

Yufkanızı ilk etapta geniş bir zemin üzerine serin.Bu esnada süt yoğurt ve sıvı yağdan oluşan iç sosunuzu oluşturun. Sermiş olduğunuz yufkanızın üzerine sosunuzu karıştırarak bir tatlı kaşı yardımıyla etraflıca dökerek serpin, peynirinizi yufkanızın iç kısmına koyarak yufkayı sarmaya başlayın sarma işlemi sonunda yufkanızı bir bıçak yardımıyla göz kararı tam ortadan kesin kesilen kısımdan içe alarak gül şekli gibi iç içe yufkayı sarın,diğer parçayıda alın ve gül gibi sarın yufkalarınız bitene kadar bu işleme devam edin üzerlerine yumurtayı kırıp sürün ve susam veya çörek otula süsleyin 100 -150 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin mis gibi peynir kokusu gelince mutfaktan börekler servise hazırdır….Amaç bir büyük yufkadan iki adet gül böreği çıkarmaktır ben böyle daha çok seviyorum hem ufak oldugu için yemeside rahat oluyor:)

Kaynak: Gunlukyemektarifleri.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri