{[['
']]}
Malzemeleri:
- 1 kilogram kuşbaşı doğranmış dana kol veya göğüs eti
- 16 adet arpacık soğanı
- 1 adet içine 2 adet karanfil saplanmış orta boy soğan
- 1 adet ikiye bölünmüş havuç
- 1 adet uzunlamasına ikiye bölünmüş pırasanın beyaz kısmı
- 1 adet taze ot demedi
- 1,25 litre sıcak et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 30 gram un
- 12 adet sapları ayrılmış mantar
- 125 ml. krema
- 2 adet iri yumurtanın şansı
- 1/2 adet limonun taze sıkılmış suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (süsleme için)
Fransız Güveci Tarifi:
Dana etlerini, arpacık soğanlarını, karanfilli soğanı, havuçları, pırasaları ve taze ot demedini geniş bir tencereye koyun. Üzerlerine et suyunu ekleyin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya dek yaklaşık 1-1 ]k saat pişirin. • Yemeğin suyunu bir tel süzgeçten geçirin ve suyunu kenara ayırın. Dana etlerini ve mantarları bir tabağa alın ve kenarda bekletin. Diğer sebzeleri ve ot demedini atın. • Tereyağını orta boy bir tencereye koyun ve orta ateşte eritin. Unu tencereye ekleyin ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alın ve 875 ml. pişme suyunu azar azar içine ekleyin. Ekleme esnasında bir çırpma teli ile sürekli çırparak, pürüzsüz bir sos elde edene dek karıştırın. • Tencereyi tekrar ateşe oturtun ve kısık ateşte devamlı karıştırarak 5 dakika daha pişirin. • Mantarları içine ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. • Kremayı ve yumurta sarısını küçük bir kabın içinde karıştırın • 950 ml. şırak sosu yumurtalı karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtalı karışımı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Limon suyunu da içine ekleyerek tuz ve karabiber serpiştirin. • Etleri tencereye aktarın ve hafifçe ısıtın. Kaynatmamaya özen gösterin zira kaynatmak kesilmesine sebep olacaktır. • Maydanoz yapraklarını serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder