Tavuklu Tart Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
Hamur için:

  • 125gr margarin (oda sıcaklığında

  • yumuşatılmış)

  • 1 adet yumurta

  • 3 çorba kaşığı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 12 çorba kaşığı un


Üzeri için:

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü

  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

  • 1 su bardağı konserve mantar

  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 5 çorba kaşığı sütkreması 3 çorba kaşığı sıvıyağ

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı çörekotu 1 yumurta sarısı


Tavuklu Tart Tarifi:
Mantarları doğrayın. Tavuk göğüs etini didikleyin. Küçük bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Mantarları ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini ilave edin. Tuz ve karabiber serpiştirip birkaç kez daha karıştırın. Krema ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip ocaktan alın. Ilıyınca dereotu ve peyniri ilave edip karıştırın.
Yoğurma kabında yumurta, margarin, kabartma tozu, tuz ve yoğurdu elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bir tanesini üzeri için ayırın. Kalan 2 hamuru tekrar birleştirip
yoğurduktan sonra merdane ile incelterek yağlanmış tart kalıbına yayın ve kenarlarını yükselterek elinizle düzeltin.
Mantarlı harcı hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru un serpilmiş tezgahda merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açın. Hamurun üzerini yüksük ile keserek yuvarlak delikler açın. Delikli hamuru tartın üzerine yerleştirin. Kenar kısımlarını hafifçe bastırarak birleştirin. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri