{[['
']]}
Malzemeler:
- 3 orta boy havuç
- 1 çorba kaşığı un
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 demet maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1/2 bardak et suyu ya da tavuk suyu
- tuz
- karabiber
- kızartılmış bayat ekmek
Sütlü Havuç Çorbası Tarifi:
Havuç yıkanıp temizledikten sonra az suda haşlanır. İyice yumuşayınca ezerek püre haline getirilir.
Bir kaba sıvı yağ koyarak kızdırılır, bir çorba kaşığı un pembeleşinceye kadar kavurulur. Un pembeleşince su ve ezilmiş havuçlar ilave edilir. Karıştırarak 10 dakika kadar kaynatılır.Son olarak çorbanızın sütü, et suyu ve tuzu ilave edilerek bir süre daha kaynatılır. Ufak ufak böldüğünüz ekmekler tereyağında kavurulur. En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun
Kaynak: Damak.Net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder