Şam Tatlısı Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 3yumurta,

  • 1 1/2 su bardağı yoğurt,

  • 1 1/2 su bardağı toz şeker,

  • 2 su bardağı un,

  • 1 paket irmik,

  • 1 paket kabartma tozu,

  • 1 paket vanilya,

  • 1 limonun kabuğu


Şerbeti İçin:

  • 1 kg toz şeker,

  • 1 lt su,

  • 1 limonun suyu


Şam Tatlısı Tarifi:
İlk önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Yumurta ,seker,yogurt hepsini karıstırın,ayri bir tepside irmik, un,kabartma tozunu karıştırın ve diğerlerinin içine dökün. Harcı aynı kek harcı gibi hazırlayıp yağlanmış tepsiye dökünüz. Önceden ısıtılmış olan fırında nar gibi olana kadar pişirin.Hamur sıcak, şerbet soğuk olarak dökülür.Hindistan cevizi ile süslenir.

Kaynak: Yoresekyemektarifleri.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri