{[['
']]}
Malzemeleri:
- 1 su bardağı nohut
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 6 adet kereviz sapı
- 1 adet limon suyu
- 8 diş sarımsak
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı taze kişniş (yoksa 1 çorba kaşığı kurutulmuş kişniş yaprakları)
- Tuz, karabiber
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi:
• Nohutları bir gece önceden ıslatın.
• 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, haşlama suyunu atmayın.
• Çorba tenceresine yağınızı koyun ve küp doğranmış soğan ve sarımsaklarınızı soteleyin.
• Küp doğranmış havuçları tencereye koyun ve 2- 3 dakika soteleyin.
• Kereviz saplarını, haşlanmış nohut ve suyunu koyun.
• Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20 dakika daha pişirin.
• Çorbanız pişince kişniş, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder