Kereviz Sapı Çorbası Tarifi

{[['']]}



Malzemeleri:

  • 1 su bardağı nohut

  • 2 adet kuru soğan

  • 2 adet havuç

  • 1 adet kereviz

  • 6 adet kereviz sapı

  • 1 adet limon suyu

  • 8 diş sarımsak

  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 6 su bardağı su

  • 2 çorba kaşığı taze kişniş (yoksa 1 çorba kaşığı kurutulmuş kişniş yaprakları)

  • Tuz, karabiber


Kereviz Sapı Çorbası Tarifi:

• Nohutları bir gece önceden ıslatın.
• 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, haşlama suyunu atmayın.
• Çorba tenceresine yağınızı koyun ve küp doğranmış soğan ve sarımsaklarınızı soteleyin.
• Küp doğranmış havuçları tencereye koyun ve 2- 3 dakika soteleyin.
• Kereviz saplarını, haşlanmış nohut ve suyunu koyun.
• Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20 dakika daha pişirin.
• Çorbanız pişince kişniş, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri