Gendime Çorbası Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 100 gr. margarin

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane veya bir tutam taze nane

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 cay kaşığı kırmızı biber


Gendime Çorbası Tarifi:

Bir tencere içerisinde buğdaylar haşlanarak pişirilir. Çukur bir kap içerisine tuz, un, yoğurt ve yumurta koyularak iyice çırpılıp 1 bardak su ilave edilerek pişmiş buğdayın içine hafif hafif karıştırılarak dökülür. Biraz kaynadıktan sonra bir tavada margarini eritilip nane ve kırmızı biber ilave edilerek 2 dakika karıştırıldıktan sonra çorbanın üzerine boşaltılıp sıcak servis yapılır.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun

Kaynak:Damak.Net
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri