Banduma Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 1 adet orta boy bütün tavuk

  • 3 adet hazır yufka

  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi

  • 100 gr. tereyağı


Banduma Tarifi:
Tavuğu bir miktar tuz katılmış 8 su bardağı suda haşlayıp süzün. Didikleyerek çok küçük parçalar olmayacak şekilde parçalayın. Diğer taraftan, yufkalardan birini tezgaha serpin. 8 adet üçgen parça elde edecek şekilde kesin. Üçgenlerin her birini rulo yapıp kendi etrafında çevirerek gül şekli verin. Uçlarını suya batırarak yapıştırın, iki yufkaya daha aynı işlemleri uygulayın. Geniş bir fırın tepsisi tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız gül şeklindeki börekleri tepsiye bitişik şekilde dizin. Börekleri 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın. Üzerine ılık tavuk suyu gezdirip yumuşamalarını bekleyin. Üzerine çekilmiş ceviz içini serpiştirip didiklediğiniz tavuk etini serpiştirin. En üste kızdırılmış tereyağı gezdirip sıcak sıcak servise sunun. Çırpılmış yoğurt gezdirerek farklı bir lezzet yakalamanızı da önerebilirim.

murtalar şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve daha önceden demlenmiş, soğumuş bir su bardağı çay eklenir. Çırpmaya devam edilir. Un, kakao ve tarçın eklenir. En son olarak kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Daha sonra margarinle veya sıvı yağla her tarafı yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuması beklenir ve ters çevrilir. Üzerine pudra şekeri serpilir.

Kaynak: Yemek-tarifleri.tv
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri