Soğan Çorbası Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 2000 gram et suyu (8 bardak)

  • tereyağı ya da margarin

  • 50 gram rende gravyer peyniri (2 kahve fincanı)

  • soğan (6 büyük)

  • un kahve fincanı

  • 6 yanm ince dilim ekmek


Soğan Çorbası Tarifi:

Bir tencereye; 100 gram tereyağı ya da margarin ile yaklaşık yarım parmak en ve boyunda doğranmış 6 adet büyük soğan koyarak, soğanlar az ölmüş bir hal alıncaya kadar aşağı yukan 5 dakika kavurmalı, sonra soğanlara üç çeyrek kahve fincanı da un ilâve ederek ancak bir dakika kadar da soğanları unla kavurduktan sonra tavuk ya da et suyu ile 1 tatlı kaşığı da tuz katmalı ve tencerenin kapağım kapatarak çok küçük ateşte 30 – 40 dakika arasında kaynamağa bırakılmalıdır.
Sonra çorbayı ince delikli bir süzgece alarak, üstüne bir kaşıkla bastıra bastıra çorba ve soğanları püre halinde süzgeçten geçirilmeli ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım kaynattıktan sonra kase içerisine almalı; üstüne kabukları çıkarılmış, ince dilim kesilmiş ve fırında iyice kızartılmış 6 dilim ekmek ilâve etmeli ve yanmda iri rendelenmiş 2 kahve fincanı gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalı.

Not: Arzu edilirse; çorbanın üstündeki ekmeklerin üzerlerine gravyer peyniri serperek, peynirler kızarmış bir hal alıncaya kadar çorba kâsesini kuvvetli fınnda 10 dakika bırakmak suretiyle servis yapmalıdır.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun

Kaynak:Damak.Net
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri