{[['
']]}
Malzemeler:
- 2000 gram et suyu (8 bardak)
- 500 gram olmuş domates (3 büyük)
- 10 adet sütlü mısır
- 3 adet yeşil biber
- 4 bardak su
- Tuz
Mısır Çorbası Tarifi:
Çok sütlü olmak üzere, 10 adet mısırın koçan ile taneleri arasında bıçak yürütmek suretiyle keserek, koçandan ayırdıktan sonra, bu mısır tanelerini bir tencereye koyarak, üstlerine 4 bardak su ilave etmeli ve mısır taneleri iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirmeli, sonra tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır. (Mısırlar- pişmemişse bir miktar daha sıcak su katılarak pişirilmeye devam edilmelidir).
Sonra, başka bir tencereye, kabukları soyulan ve küçük kesilmiş 3 büyükçe domates ilave edilerek, domatesler eriyip de salçamsı bir hal alıncaya kadar arada bir karıtırılmalı ve pişirilmeli, sonra da salça halindeki bu domateslere; 3 yeşil biber, 2 tatlı kaşığı tuz ile 8 bardak et suyu ve pişirilerek bir tarafa bırakmış olduğumuz tane mısırlan da ilave edilir tencerenin kapağı kapatılmış olarak bunlar yarım saat daha pişirilmeli ve servis edilmelidir.(Mısır çorbasının nefis olabilmesi için bunda kullanı¬lacak et suyu kadar, mısırların da olmamış kadar sütlü ve taze olmalan gerekir).En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun
Kaynak: Damak.Net
çok güzel gerçekten sade temiz bir site
YanıtlaSil@Murat bey güzel düşünceleriniz için teşekkürler.
YanıtlaSil