Bulgurlu Hamsi Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 700 Gr. Ayıklanmış Hamsi

  • 2,5 Su B. Pilavlık Bulgur

  • 1 Soğan

  • 1 Çorba K. Domates Salçası

  • 1 Çorba K. Biber Salçası

  • 3 Domates

  • 1 Çorba K. Tereyağı

  • Sıvıyağ

  • Tuz

  • Su


Bulgurlu Hamsi Tarifi:

Tenceremize zeytinyağını alıyoruz.İnce doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine tereyağı ve salçaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Üzerine bulgurları koyup biraz kavuruyoruz.

Doğranan domates ve hamsilerin bir kısmını bulgırların üzerine koyuyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra kapaklı bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Temizlenmiş hamsileri bulgurların üzerine diziyoruz.

Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Kapağını kapatıp ocağın üzerinde 2-3 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kaynak:Oktayustayemektarifleri.blogspot.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri