Etli Biber Dolması Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

* 250 gr kıyma
* l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suiçinde eritilmiş)
* Yarım kg dolmalık biber
* l adet soğan(incecik doğranmış)
* 2 adet domates(enine dilimlenmiş)
* l avuç pirinç
* Tuz,karabiber
* Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
* l çorba kaşığı Sana

Etli Biber Dolması Tarifi:
1. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,biberi katıp iyice karıştırın.Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın.
2. Biberleri yıkayıp,sap kısmının yarım cm. aşağısında kesip,içini temizleyip,
yıkayın.
3. Biberlerin içini sıkıştırmadan doldurun.
4. Ağızlarına domates koyup,bir tencereye biberlerin ağızlan yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
5. Biberlerin üzerini örtecek kadar su,Sana, salça veya l adet domates suyu koyup pişirin.Suyu azalırsa,ekleyebilirsiniz.
6. Pirinçler uzayınca,biberlen de yumuşayınca ateşten alın.
7. Servis tabağına çıkarıp,üzerine de kafi miktarda suyundan koyup,servis yapın.

PÜF NOKTASI:

Dolma haranın içine l çorba kaşığı(eritilmemiş) Sana katarsanız,iç malzeme daha iyi pişer. Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatırsanız,
sarsılmadan pişeceklerinden şekilleri daha düzgün olur.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri